FAQ

- Wat is de Ghost Tour Rotterdam

 

Ghosttour Rotterdam is de spannendste tour door Rotterdam. In de tour vertellen wij verschillende verhalen die de 'duistere' kant van de stad belichten.

 

- Is de Ghost Tour alleen voor toeristen?

 

Nee, de Ghosttour is in principe voor iedereen. Of u nu een toerist bent of al tientallen jaren in de stad woont, voor iedereen is de tour een mooi moment om beter te kennis te maken met de stad en met de verhalen die minder bekend zijn

 

- Is de tour geschikt voor kinderen?

 

In principe wel. De vertelde verhalen kunnen door sommige (jonge) kinderen wel als vrij eng ervaren worden, maar in principe moet het te doen zijn met kinderen. Wel hanteren we vanwege de veiligheid een minimumleeftijd van 12 jaar en kinderen onder de 15 hebben we het liefst met een begeleider. Mocht u twijfelen of de tour geschikt is voor uw kind mail dan gerust naar info@ghosttourrotterdam.nl of bel naar 06-83058594
Mocht u de tour willen doen met uw (klein-)zoon/dochter graag dit wel van te voren aangeven zodat we rekening kunnen houden met de verhalen.

 

- Word ik bang gemaakt door acteurs, etc. tijdens de tour?

 

Nee, daar hoeft u niet bang voor te zijn. De Ghosttour Rotterdam werkt niet met acteurs. De verhalen zorgen voor het enige 'enge' op de avond. U hoeft dus niet bang te zijn dat u in een steegje wordt besprongen door acteurs met maskers of dergelijke. 

 

- Op welke dag(en) vind(en) de tour plaats?

 

Meestal vinden de tours plaats op vrijdag en/of zaterdag avond. Onder het kopje van tours; ghost tour vindt u de exacte data.

 

- Wat kost deelname aan de tour, en hoe kan ik betalen?

 

Deelname aan de Ghost Tour Rotterdam kost €10,- U kunt momenteel alleen contant betalen bij aanvang van de wandeling. Per juni 2021 is het ook mogelijk om met pinkaart te betalen.

 

- Gaat de tour altijd door?

 

Normaal gesproken wel. Alleen bij extreem slecht weer wanneer de veiligheid in gedrang brengt (denk aan weeralarm, onweer, hagel) zal de tour geen doorgaan vinden. Wij houden het weersvoorspellingen zo veel mogelijk in de gaten en proberen indien nodig de tour zo spoedig mogelijk af te lasten. Kleed u naar de weersomtandigheden, bij regen zullen we zo veel mogelijk overdekte plekken opzoeken.

Naast weersomstandigheden kan een (te) kleine groep oorzaak zijn van het afgelasten van een tour. Mochten er op een avond minder dan 4 wandelaars zijn dan gaat de tour helaas niet door. Ook dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons dat de tour is afgelast.

 

- Hoe groot zijn de groepen?

 

De groepen zijn meestal niet al te groot. Voor het doorgaan van een tour zijn minimaal 4 deelnemers vereist. Vanwege de veiligheid en het persoonlijk willen houden van de tour streven wij er naar om geen grotere groepen dan 25 man te hebben. 

 

- Waar verzamelen voor de tour?

 

We verzamelen bij het standbeeld van Erasmus, op het grotekerplein bij de Sint-Laurenskerk. Deze locatie ligt centraal in Rotterdam en is makkelijk te bereiken met zowel de auto als openbaar vervoer. Onder het kopje contact vindt u de beschrijving hoe u op de locatie komt.

 

- Hoe herken ik de tour gids?

 

U herkent de tourgids aan zijn lange zwarte jas en hoge zwarte hoed. Hij is waarschijnlijk de enige die compleet in het zwart gekleed is, en draagt op donkere dagen ook een lantaarn bij zich. 

 

- Geven jullie ook privetours?

 

Ja, voor groepen van minimaal 10 personen bieden wij ook prive tours aan. Voor groepen van 10+ personen rekenen wij een 10% korting. Voor meer informatie neem contact op met info@ghosttourrotterdam.nl. In overleg kunnen we ook op andere dagen dan het weekend een tour geven.

 

 

- Mijn vraag is nog niet beantwoord?

 

Is uw vraag nog niet beantwoord, dan verzoeken wij u om contact op te nemen via de e-mail info@ghosttourrotterdam.nl of telefonisch via 06-83058594